Przesłanie Szefa Kuchni oraz Restauracji Pergola jest bardzo proste. Ma być to magiczne miejsce na mapie historycznego Łańcuta, w którym każdy z Państwa odnajdzie, to co w świecie kulinarnych przeżyć jest najważniejsze: dania wykonane tylko i wyłącznie ze świeżych składników, oparte o receptury regionu Karpat oraz kuchni świata.
Obsługa pełna uśmiechu i pogody ducha pomoże w wyborze dań.
Jaka jest Pergola? Jest miejscem pełnym światła dziennego z jasnymi kolorami i obrazami, we wnętrzu pełno świeżych, sezonowych kwiatów, kawiarnia i bar pełen doskonałych alkoholi, win, napojów i soków wyciskanych ze świeżych owoców a także kaw.
BUTCHER STEAK
| stek ze świecy wołowej | frytki z serem Emilgrana | chimmichuri | sos pieprzowy | sałata z sosem cezar |
ŻEBRO WIEPRZOWE
puree maślane | pikowane rzodkiewki | grillowana sałata rzymska
KURCZAK PO KIJOWSKU
ziemniaki puree | sałata ze śmietaną
" Serdecznie zapraszam na nową odsłonę karty do Restauracji PERGOLA "
SZPARAGI
| truskawki | granat | grillowana cukinia | pomidory cherry | grillowany Halloumi |
GNOCCHI Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
| pesto | ser Emilgrana |
KRUSZONKA Z TRUSKAWKAMI
| creme fraiche |
"Jedno z nielicznych miejsc na podkarpaciu, gdzie ważna jest jakość a nie ilość...
Serwis na najwyższym poziomie
Miejsce do nauki gastronomii dla innych restauratorów"
(...) Słowa uznania dla szefa kuchni – cudotwórcy: tak pysznego jedzenia wcześniej nie miałem okazji spróbować – i nie jest to tylko moja opinia. Wszystkie dania były fantastycznie przygotowane (...)